Dagens oppskrift

Strandaskinke med aubergine og ridderost

20 skiver Strandaskinke
12 skiver Ridderost
4 skiver aubergine, marineres i to timer
Forskjellige typer salat

Marinade: 1 fedd hvitløk, 10 ss olivenolje, 2 ss tomatpuré, salt og pepper
Vinaigrette: 5 ss olivenolje, salt og pepper, 1 ss sukker, 2 ss rødvinseddik, 1 stk. sjalottløk, urter
Salt, sukker og sjalottløk blandes med rødvinseddiken. La blandingen stå til sukker og salt er oppløst. Spe med oljen under kraftig pisking til det blir en fyldig dressing. Finkutt urtene og bland i dressingen.
Paprikadressing: 1 stk. paprika (farge etter ønske), soyaolje, salt og pepper
Paprikaen skjæres i terninger og kjøres i food-prosessoren til en puré. Sil av massen og pisk oljen inn. Smak til med salt og pepper.

Tørk av aubergineskivene og grill dem rett før servering i 1 min. på hver side under høy temperatur.

Tid: 30 minutter

Finn din rett

Søk og finn oppskrifter ut i fra det du har, det du liker eller det du er nysgjerrig på