Dagens oppskrift

Pinnekjøtt fra Stranda

350 g Stranda pinnekjøtt pr person
Poteter
Gulrot og kålrot
Rødkål eller surkål
Rørt tyttebær

Oppdeling av pinnesiden kan gjøres med kniv. Legg kjøttet i kaldt vann over natten. Slå bort vannet, og legg kjøttet over i en stor kasserolle.
Kjøttet dampes på metallrist eller en "rist" av bjørkepinner (uten bark) i bunnen av kjelen. Ha i vann til det står oppunder risten. Du kan også sløyfe risten og fylle vann i kasserollen til det såvidt står over kjøttet. Kok opp, og juster varmen. La pinnekjøttet dampe eller trekke i 2 - 2,5 timer til kjøttet løsner fra beina. Pass på at det ikke koker tørt!
Pinnekjøttet blir ekstra godt når det brunes i langpanne på full varme i 10-15 minutter i stekeovnen. Følg nøye med, kjøttet skal ikke bli brent.

Server med kokte poteter, kålrabbistappe, kokte gulrøtter, rødkål eller surkål, og rørt tyttebær. Ribbefett fra kjelen hører også med.

Finn din rett

Søk og finn oppskrifter ut i fra det du har, det du liker eller det du er nysgjerrig på