Dagens oppskrift

Brød med øl og spekeskinke

1 kilo hvetemel
100 g sammalt rugmel
1 ts kardemomme
1 ts anis
1 ts ingefær
1 ss salt
14 dl Munkholm
50 g brunt sukker
2 ss mørk sirup
2 dl fløte
50 g gjær
300 g Grilstad Topping spekeskinke i biter

Bland mel-sortene. Rør inn krydder og salt. Rør ut sukkeret i ølet, løs opp sirupen i væsken og tilsett fløten. Løs opp gjæren i litt lunkent vann og bland mel og væske godt, 5-6 min i kjøkkenmaskin. La deigen heve på lunt sted i 4-5 timer før den kna. Del deigen i fire emner. Fordel spekeskinken i emnene og ha de i smurte brødformer. Smør brødene med pisket egg tilsatt 1 ts salt. La brødet heve i stekeovnen ved 50 grader i 45 min før temp. økes til 200 grader. Stekes ca. 30 min.

Tid: 30 minutter

Finn din rett

Søk og finn oppskrifter ut i fra det du har, det du liker eller det du er nysgjerrig på